Hoofd opruimen

Een onrustig hoofd, moeilijk kunnen inslapen, veel piekeren, moeite om dingen een plekje te geven, constant blijven nadenken, moeite om nieuwe informatie op te nemen…Indien jij je herkent in één of meer van bovengenoemde zaken, dan is een sessie hoofd opruimen iets voor jou!

Ik vergelijk het hoofd opruimen altijd met het opruimen van je kledingkast. De inhoud van de kast blijft hetzelfde, alleen organiseren we deze anders!

Bij een sessie hoofd opruimen werken we in 3 stappen:

  1. Wat speelt er allemaal in je hoofd?
    Jij gaat na wat er allemaal in je hoofd speelt en maakt hiervan een tekening.
  2. Hoe zou je het graag willen?
    Je bedenkt zelf (aan de hand van vragen die ik je stel) hoe je je hoofd graag zou willen inrichten. Watzou fijn zijn voor jou?
  3. Aan de slag

Ik begeleid je bij het opruimen van je hoofd, waardoor je meteen na deze stap een opgeruimd hoofd hebt.

We gaan dus geen informatie uit je hoofd weggooien. Je hoeft niet bang te zijn dingen voorgoed kwijt te raken. Het gaat puur om het opruimen van het hoofd.

Na een sessie hoofd opruimen, ga je met een rustig en fijn gevoel naar huis! Wel kan het zijn dat je

na een paar dagen weer meer onrust ervaart. Denk weer terug aan het voorbeeld van de kledingkast.

Ook je kledingkast moet je regelmatig opruimen. Na 1 sessie hoofd opruimen, weet jij echter zelf hoe dit moet en dan is het een kwestie van bijhouden.

Ruim na een drukke, lange werkdag bijvoorbeeld even je hoofd op, om volledig af te schakelen van je werk. Of ruim je hoofd op wanneer je in bed ligt te piekeren en niet kan slapen. Je zult merken dat je beter en sneller inslaapt.