Angst / Trauma

Bij de MatriXmethode wordt uitgegaan van de beleving van de cliënt over een bepaalde situatie. Stel je voor dat je naar een concert gaat met een groep vrienden. De activiteit en omstandigheden zijn voor de hele groep hetzelfde, maar toch heeft iedereen er een andere beleving bij. De een onthoudt voornamelijk het geluid van zijn lievelingsliedje, de ander heeft een fijn gevoel wanneer hij terugdenkt aan het concert en weer iemand anders ziet meteen een filmpje bij het terugdenken aan ditzelfde concert.

Zo is het ook met vervelende gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld het zien van een ongeluk. De een hoort nog steeds de piepende remmen, de ander ziet constant de angstige blik in de ogen van het slachtoffer en weer iemand anders krijgt er een knoop van in zijn buik. Allemaal verschillende belevingen van hetzelfde moment.

Bij de MatriXmethode wordt gewerkt vanuit de beleving die de cliënt nu nog heeft van het desbetreffende moment. Door middel van de MatriXvragen zorg ik ervoor dat je zelf jouw negatieve beleving gaat verwijderen en gaat vervangen door een neutrale beleving.