Veelgestelde vragen

Werkt de MatriXmethode ook voor kinderen?

Jazeker, ook kinderen kunnen hun hulpvragen aanpakken door middel van de MatriXmethode. Kinderen kunnen vaak zelfs makkelijker dan volwassenen meegaan in de MatriXvragen en zijn creatiever in het zelf aanpakken van hun problemen. Belangrijk is wel dat het kind zelf van het ‘probleem’ af wil en dat het dus open staat voor de hulp.

Hoef ik echt inhoudelijk niks over mijn probleem te vertellen?

Nee, dat is niet nodig. Door middel van de vragen die ik stel, ga je stap voor stap in je hoofd aan de slag met het aanpakken van het probleem. Je hoeft mij inhoudelijk niks te vertellen als je dat niet wil. Het mag natuurlijk wel, maar leidt vaak meer af van het aanpakken van het probleem dan dat het helpend is.

Kun je ook iets met onzekerheid/faalangst?

Ja, ook dat kan aangepakt worden met de MatriXmethode. Onzekerheid/faalangst is een negatieve beleving over jezelf en die kunnen we aanpakken. Dit kan op diverse manieren, bijvoorbeeld door naar het overall gevoel te kijken, door specifieke fragmenten te neutraliseren, de anti-pestoefening te doen, je prestatielat te veranderen of door een heel krachtig beeld van jezelf neer te zetten. Opties genoeg dus om ook jouw onzekerheid/faalangst aan te pakken!

Ik ben al jaren bang voor … Kan je dit echt in 1 sessie aanpakken?

Ja, meestal is 1 sessie voldoende (soms 2 of 3). Een angst zit opgeslagen in je lange termijn geheugen. We gaan de nare details stap voor stap in je werkgeheugen vernietigen, zodat je de negatieve lading van de angst af haalt. Vaak komen cliënten bij mij binnen met deze zelfde vraag, en gaan ze na de sessie met een glimlach naar buiten en geven ze aan niet eens meer te weten waarom ze zo bang waren.

Hoe lang duurt een MatriXsessie?

Dit is afhankelijk van de hulpvraag en de snelheid waarmee de cliënt de problemen aan kan pakken. Een sessie varieert tussen de 30 en 75 minuten.

Wat kost een sessie?

De kosten bedragen € 45,- per sessie.

Waar vinden de sessies plaats?

Sessies kunnen in mijn praktijk in Sint Odiliënberg plaatsvinden. Wil jij liever in je eigen vertrouwde omgeving aan je hulpvraag werken? Dan kan het consult ook via beeldbellen plaatsvinden. En binnen een afstand van 10 km van Sint Odiliënberg is het ook mogelijk dat ik bij jou thuis kom voor het consult (vooral voor kinderen kan dit soms een voordeel zijn).